Čistilna sredstva

Dezinfekcijsko sredstvo S010 - uspešno proti biofilmu

Z dokazanim širokim spektrom oksidacije je S010 edinstvena zmes vodikovega peroksida in srebra. Je najmočnejša in najbolj ekonomična izbira med biocidi, ki so trenutno prisotni na tržišču. Učinkovito odpravlja in preprečuje nastanek biofilma v cevnem sistemu.

Dobra lastnost sredstva je, da je brez barve, vonja in ne pušča sledi. Učinkovito deluje pri različnih temperaturah in pH vrednostih in je kemično združljiv z večino sredstev. Uniči 99,99% preko 140 različnih patogenih organizmov. Zaenkrat ni znane bakterije, ki bi bila nanj odporna in nima vrzeli v učinkovitosti. Ko ga uporabljamo na različnih površinah, ga ni potrebno spirati, saj za sabo pušča nevidno plast srebrovih ionov, ki površino ščiti pred ponovno rastjo mikrobov.

Priporočila za uporabo v masažnih bazenih: pri bazenu volumna cca 1500l vode priporočamo enkraten vnos 3l dezinfekcijske tekočine S010. V nadaljevanju tretmaja se dodaja manjša količina sredstva, občasno na cca 10 dni, dokler testni listič ne pokaže primerne količine.

Dezinfekcijsko sredstvo Mold (razkužilo s Čistim Namenom) - uspešno proti nastanku plesni

Sredstvo S010 MOLD je patentirano, pripravljeno za uporabo za dezinfekcijo in odpravljanje plesni.
Med in po uporabi se ob dezinfekciji izloča le kisik. Vodikov peroksid sprošča proste kisikove radikale, ki skupaj s srebrom takoj začnejo napadati celično membrano in poškodujejo njeno telo in delovanje. Srebrovi ioni se vežejo na encime in povzroči denaturacijo. Srebrovi ioni onesposobijo energetski vir celice in povzroči hitro uničenje. Sredstvo razpade na vodo in kisik. Na površini ostane nezaznavna količina srebra in ustvarja varno, ionizirano pregrado, ki varuje pred ponovno rastjo mikrobov.

Priporočena uporaba za preprečevanje plesni povsod tam kjer je vlaga, hranilne snovi, temperatura. Npr. na pokrovih in vzglavnikih pri masažnih bazenih, kakor tudi čiščenje tend in šotorov, sanacija zidov in sten, odpravljanje plesni v kopalnici,…

Scroll to Top