Čistilna sredstva

Dezinfekcijsko sredstvo S010 – uspešno proti biofilmu

Z dokazanim širokim spektrom oksidacije je S010 edinstvena zmes vodikovega peroksida in srebra. Je najmočnejša in najbolj ekonomična izbira med biocidi, ki so trenutno prisotni na tržišču. Učinkovito odpravlja biofilm v cevnem sistemu in preprečuje njegov nastanek.

Dezinfekcijsko sredstvo je brez barve in vonja ter ne pušča sledi. Učinkovito deluje pri različnih temperaturah in pH-vrednostih in je kemično združljivo z večino sredstev. Uniči 99,99 % preko 140 različnih patogenih organizmov. Zaenkrat ni znane bakterije, ki bi bila nanj odporna, in nima vrzeli v učinkovitosti. Ko ga uporabljamo na različnih površinah, ga ni treba spirati, saj za sabo pušča nevidno plast srebrovih ionov, ki površino ščiti pred ponovno rastjo mikrobov.

Priporočila za uporabo v masažnih bazenih: pri bazenu volumna cca 1500 l vode priporočamo enkraten vnos 3 l dezinfekcijske tekočine S010. V nadaljevanju tretmaja se dodaja manjša količina sredstva, občasno, na približno 10 dni, dokler testni listič ne pokaže primerne količine.

Dezinfekcijsko sredstvo Mold (razkužilo ZA ČIŠČENJE) – uspešno proti nastanku plesni

S010 MOLD je patentirano sredstvo za dezinfekcijo in odpravljanje plesni, ki je pripravljeno za uporabo.
Med in po uporabi se ob dezinfekciji izloča le kisik. Vodikov peroksid sprošča proste kisikove radikale, ki skupaj s srebrom takoj začnejo napadati membrane celic plesni ter poškodujejo njihova telesa in delovanje. Srebrovi ioni se vežejo na encime in povzroči denaturacijo. Tako onesposobijo energetski vir celice in povzročijo njeno hitro uničenje. Sredstvo razpade na vodo in kisik. Na površini ostane nezaznavna količina srebra in ustvarja varno, ionizirano pregrado, ki varuje pred ponovno rastjo mikrobov.

Priporočena uporaba za preprečevanje plesni povsod tam, kjer je vlaga, hranilne snovi, temperatura, npr. na pokrovih in vzglavnikih pri masažnih bazenih, kakor tudi za čiščenje tend in šotorov, sanacijo zidov in sten, odpravljanje plesni v kopalnici …

Scroll to Top