5 Novih idej za preživljanje družinskega časa

Težko je ujeti celotno družino, ko ima izklopljene telefone in se lahko zbere za nekaj skupnega kakovostnega časa. Izbira dejavnosti, ki bo povšeči celotni družini, je lahko še težja. Če iščete nekaj novih stvari, ob katerih bi lahko preživljali čas skupaj z družino, je tu nekaj idej.

1. Igre zunaj

Kaj je boljšega kot preživeti čas zunaj, se malo razmigati in se ob tem zabavati? Zato so igre zunaj lahko odličen način preživljanja kakovostnega časa z družino. Lahko kupite igre, kot so različne žoge, badminton ali velikanska jenga, ali pa ustvarite svojo. Razmislite o izgradnji proge z ovirami, organiziranju štafetne dirke ali tekmovanju v vrtenju hulahup obroča ob premljavi vaše najljubše glasbe. Večino iger je mogoče enostavno prilagoditi za vse starosti in stopnje spretnosti, tako da ste lahko prepričani, da se bo celotna družina dobro zabavala.

2. Poskusite nov hobi

Poskusiti nekaj novega je lahko odličen način za povezovanje z družino, saj ko se nekaj naučiš skupaj, ustvariš skupno izkušnjo brez pričakovanj, ker je novo za vse. Za naslednjo družinsko dejavnost preizkusite nov hobi, kot so kuhanje, slikanje, pečenje ali celo karaoke. Obstaja neskončno možnosti, zato tudi če se ena aktivnost izkaže za ne ravno posrečeno možnost, bo naslednji zadetek morda takoj za vogalom. Kdo ve? Izkušnje, ki jih imate danes, bi lahko postale vaša najnovejša družinska tradicija.

3. Karte in družabne igre

Medtem ko je preizkušanje novih dejavnosti lahko zabavno in vznemirljivo, zagotovo ni nič narobe, tudi če posežemo po preizkušenih dejavnostih. Igre s kartami in družabne igre so že vrsto let družinsko lepilo, ker so zabavne, dostopne in igralci ne izgubijo zanimanja po samo eni igri. Dobro poznane igre, kot so monopoly, enka in tarok, lovljene ribic, štiri v vrsto in potapljanje ladjic, so z razlogom prestale preizkus časa. Skupna igra, ki ste jo igrali kot otrok, vam lahko pomaga tudi pri obujanju lepih spominov na otroštvo, ko ustvarjate nove z lastnimi otroki.

4. Raziščite okolico

Ljudje se radi držimo starih navad. Navadno gremo na iste kraje, izvajamo iste dejavnosti in celo naročimo isto stvar vsakič, ko obiščemo določeno restavracijo. Izstop iz stare rutine in raziskovanje skupnosti okoli vas je odličen način za oblikovanje trajnih spominov z družino, medtem ko se ob tem zabavate. Dobro je odkriti nekaj novega, za to pa vam ni treba stopiti na letalo. Oglejte si svojo okolico s svežimi očmi in morda boste presenečeni nad tem, kar boste našli.

5. Namakajte se v domačem masažnem bazenu 

Ni nujno, da vsaka družinska dejavnost vključuje tekanje naokoli in raziskovanje nečesa novega. Včasih je najbolje le sedeti, se sprostiti in uživati v družbi drug drugega. Morda ni boljšega načina za to, kot da se namakate v svojem masažnem bazenu. Domača vroča kopel je lahko odličen način za ponovno navezovanje stikov z družino, saj nudi okolje brez motenj, kjer lahko potekajo pravi pogovori. Po nekaj minutah pomirjujoče sprostitve se bodo najstniki morda bolj pripravljeni odpreti in deliti, kaj se dogaja v njihovem življenju – daleč od enobesednih odgovorov, ki jih običajno dobiš.

Za družine, ki iščejo način za druženje in preživljanje kakovostnega časa skupaj v udobju lastnega doma, je masažni bazen lahko le trik.

Če želite izvedeti več o neverjetnih wellness prednostih, ki jih lahko masažni bazen prinese družini, prenesite brošuro še danes.

Scroll to Top