Diamantna tehnologija - Skrivnost je v diamantih

HotSpring je s patentiranim sistemom nege vode ACE postavil nove standarde pri negi bazenske vode v masažnih bazenih.
ACE® sistem vsebuje specialno elektrodo z diamantno prevleko, ki s pomočjo male količine posebne soli samodejno proizvaja aktivni kisik kot najučinkovitejši naravni čistilec. Poleg tega se kot stranski produkt proizvajajo še trije oksidanti – naravni klor, ozon, hidrogen peroksid, MPS in bromini. Skupaj ustvarjajo kombinacijo naravnih čistilnih sredstev, ki ohranjajo vodo kristalno čisto in svežo

Enostavna nastavitev

ACE® sistem samodejno proizvaja naravna čistilna sredstva in vam tako prihrani čas in skrb za nego bazenske vode. V svežo vodo dodajte priporočeno količino posebne soli, preko upravljalske plošče vnesite velikost masažnega bazena in pričakovano uporabo le tega. Delovanje ACE sistema je razvidno na upravljalski plošči, stanje vode pa lahko preverite s testnimi lističi.

Odgovornost do okolja

Glede na velikost vašega masažnega bazena HotSpring® in pogostost uporabe, ACE® sistem proizvaja primerno količino čistilnih sredstev. Tako ne prihaja do predoziranja, kar se lahko zgodi pri ročnem odmerjanju. Bazenski vodi dvignete kvaliteto, menjujete jo v daljšem časovnem obdobju in s tem varčujete z vodo, vašim časom in denarjem. Okolja ne obremenjujete z raznimi kemikalijami, saj je vodi dodana le majhna količina soli.

Občutite spremembo

Bazenska voda je z uporabo ACE® sistema bistrejša in svilnato mehka. Iz kombinacije diamantne elektrode, posebne soli in bazenske vode se proizvedejo naravna čistilna sredstva, ki ne povzročajo srbečice, ne izsušujejo kože, niti ne dražijo oči. Užitek v masažnem bazenu je še prijetnejši, saj naravni klor nima tipičnega vonja kot klor granulat oziroma klorove počasitopne tablete, temveč voda celo diši.

Pogosto zastavljena vprašanja

Tehnologija

Običajne elektrolize uporabljajo elektrode iz titana, ki proizvajajo le klor. ACE sistem uporablja unikatno elektrodo prevlečeno z diamantnim nanosom poleg dveh običajnih elektrod iz titana. Patentirana diamantna elektroda povečuje dezinfekcijski učinek vode z uporabo manjše količine soli in poleg naravnega klora proizvede še 5 naravnih čistilnih sredstev.

Običajne titan elektrode spreminjajo kloride ali bromide soli direktno v klorine ali bromine. Diamantna elektroda v ACE sistemu generira visoko energeetski aktivni kisik iz vode. Aktivni kisik lahko dezinficira vodo brez klorovih oziroma bromovih stranskih produktov. Ko je voda enkrat čista, aktivni kisik proizvede klorove stranske produkte, kot tudi ozon, hidrogen peroksid in MPS(monopersulfat). MPS se proizvede odvisno od nivoja pH v vodi.

HotSpringova diamantna tehnologija uporablja občutno manj soli za čiščenje vode kot običajni solni sistemi, ki so v uporabi preko 30 let. Poleg tega, je v masažnem bazenu zelo malo kovinskih delov, ki bi bili podvrženi koroziji. Večina delov je iz rostfreija, titana in drugih na rjo odpornih materialov. V masažnih bazenih, ki so neprestano delovali z vgrajenim ACE sistemom 3 leta, ni bilo zaznati nobenega rjavenja.

Izkušnje

ACE sistem proizvaja natrijev hipoklorid. Klor v granulatih, ki ga dodajamo vodi, vsebuje stabilizatorje kot cianodno kislino, ki lahko draži oči in kožo. Ob uporabi ACE sistema ni potrebe po dodajanju klor granulata, tako da voda ne draži oči in kože ter je prijetnejša za uporabnika.

ACE sistem čisti vodo z naravnim klorom, tako da ni potrebe po dodajanju klor granulata. Pri nastanku naravnega klora ne prihaja do stranskih produktov klorinov oziroma brominov, ki povzročajo močan vonj, tipičen za klasični klor. Tako bo užitek v vodi z ACE sistemom večji.

ACE sistem samodejno proizvaja močna čistilna sredstva, ki ohranjajo vodo čisto in svežo. S tem vam prihrani tedenska opravila, ki bi jih morali opravljati, če ACE sistema ne bi imeli. Vseeno pa je priporočljivo, da ste na koncu še vedno vi tisti, ki kontrolirate bazensko vodo:
– Ob zagonu uravnotežite pH vode in ga obdržite v ravni 7,2 in 7,4
– Vsebnost klora naj bo v proporočenem razponu med 3-5-ppm
– Enkrat tedensko kontrolirajte vodo s testnim lističem in uravnajte potrebno
– Enkrat mesečno potrdite pogostost uporabe
– Vsake tri mesece očistite diamantno elektrodo

Sol v bazenski vodi

Kuhinjske soli za uporabo z ACE sistemom ne priporočamo, saj ni prečiščena, vsebuje jod in sredstva proti strjevanju. To lahko zmede delovanje ACE sistema in povzroči obarvanost školjke. Specialna sol za ACE sistem je vedno na voljo v našem razstavnem salonu.

V povprečju je slanost vode iz pipe okoli 500ppm. Ciljna vrednost bazenske vode ob uporabi ACE sistema je 1.000 ppm, kar po vonju in okusu skoraj ne zaznate. Za primerjavo povemo, da je raven soli v morski vodi približno 35.000ppm.

Bazenski sistemi uporabljajo do 5.000ppm soli. Visoka vsebnost soli, ki se uporablja v drugih bazenih, skupaj z neuravnoteženo vodo, lahko v daljšem časovnem obdobju povzroči korozijo na delih bazena. Edinstvena diamantna tehnologija v ACE sistemu omogoča nizko raven soli (maksimalno 1.500ppm), kar preprečuje korozijo in ne poškoduje masažnega bazena.

masazni_bazen_highlife_sovereign5_1000x1500

Vas zanima več o masažnih bazenih Hot Spring?
Obiščite nas v našem razstavnem salonu in si modele oglejte v živo.