Najpogostejša vprašanja in odgovori


Lučka v logotipu HotSpring utripa, mehurčki iz obtočne črpalke ne krožijo. Kaj naj storim?

Masažni bazeni HotSpring imajo vgrajen varnostni sistem, ki zaznajo motnjo v delovanju. Smisel varnostnih sistemov je, da ščitijo masažni bazen pred obremenitvijo s čimer se podaljšuje življenjska doba posameznih sklopov masažnega bazena. Aktiviranje senzorja napake se odrazi v utripajočem znaku HotSpring, ki opozori uporabnika na motnjo v delovanju. Na ekranu upravljalske plošče se izpiše vrsta motnje, tako da jo uporabnik lažje ugotovi in odpravi. Najpogostejša motnja je zaradi zamazanosti filtra, posledično tudi zmanjšanega pretoka skozi filtrirni sistem. V takšnem primeru enostavno odstranimo filter, ga speremo pod tekočo vodo in ga namestimo nazaj. Na vsakih pet mesecev priporočamo temeljitejše čiščenje filtrov skladno z navodili, ki ste jih prejeli z masažnim bazenom.

Zakaj je školjka masažnega bazena na otip hrapava?

Običajno je to znak previsokega pH-ja bazenske vode. Z elektronskim merilcem Aquacheck izmerite vrednost pH, ki naj bo med 7,2 in 7,6. Ko boste imeli podatek, ga po potrebi znižajte z granulatom pH-. Granulat dodajte v prekat s filtri in bazen zaženite. Stabilizacija bazenske vode lahko traja tudi teden dni. 

 
Ali lahko v masažni bazen dodam eterično olje za izvajanje aromaterapije?

Dodajanje eteričnih olj na oljni osnovi vam odsvetujemo. Z uporabo le teh bi povzročili zamašitev filtrov in tako prekinili filtracijo vode. Za odišavljanje vode vam priporočamo dišave na vodni osnovi. Na voljo je več različnih vonjev, ki se po uporabi masažnega bazena razdišijo in ne vplivajo na kvaliteto vode.

Vprašajte nas

Oddaj vprašanje

STRANKE O NAS

"

Ja, kaj naj povem drugega kot SUPER! Vedno sem si želel zabušavati v burbljajoči topli vodi, samo to za mene ni kopalna kad z masažnimi šobami! Pravi jacuzzy je čisto nekaj drugega in kdor to ne preizkusi ne ve. Res je to razvajanje in ne pozabiti, sproščanje, pa tudi zdravljenje določenih poškodb. Je nepogrešljiv po rekreaciji ko se po tuširanju v njem sprostiš, pa je lahko poleti temperatura samo 30C, a svoje naredijo masažne šobe katere lahko po želji izbiraš. V zimskem času, ko imam temperaturo naravnano na 36C (več ne maram), pa ti prija toplota in recimo samo lahko masiranje vratu, tako da včasih grem v bazen kar tako, ko v kopalnici vse opravim pred spanjem, se spustim še v jacuzzy za par minut.

No, na splošno deluje vsaka masaža sproščujoče, a vodna je drugačna kot klasična. Sicer pa se lahko ob pravih partnerjih obe kombinira tudi v jacuzzyu.

Po moje je bistvo toplota vode in primerno nastavljene funkcije masažnih šob, to pa se skupaj zaokroži v sproščujoč ambient, če pa so na nebu še zvezde, pa luna, pa, kaj bi si človek želel več.

Vzdrževanje je pomembno, še posebej v kolikor je več uporabnikov, pri meni sva dva, včasih še kakšni prijatelji, a ne tako pogosto, tako, da vodo menjam približno 1x letno. Seveda pa živosrebrno anodo menjam na 6 mesecev, ker je le ta bistvenega pomena za kakovost vode v bazenu. Približno vsakih 14 dni preverjam kislost in alkalnost vode, sperem in zamenjam lokacijo filtrov (te pa 2 do 3x letno dam sčistiti v servis), to pa je tudi vse kar je opravka, torej zelo malo. Strošek energije je minimalen in se ga v gospodinjskem obračunu sploh ne zazna. Tako me tak jacuzzy stane na leto cca 450€, če tudi malo pretiravam, a za ta denar dobim vse kar si od jacuzzyja želim. No, ne čisto vse, to pa je, da bi bilo možno na vsaj eno od hidro šob dati nastavek z prepogibno cevjo, tako da bi si lahko z njim masiral zgornji del kolena, stegna, nart, komolce in podobno. To bi bilo več kot fantastično in to tudi v kratkem nameravam sam preizkusiti, tako na bolj »testni« način, videlo pa se le bo ali je to kar od tega pričakujem. Sicer sem to željo že večkrat omenil dobavitelju, a do sedaj za to ni bilo pripravljenosti ali pa mogoče ni tehnično izvedljivo, a je res škoda, ker to je res dodatek, ki bi dodal še tisto piko na »i« pri uporabi jacuzzyja (po operaciji kolenčnih ligamentov so z takim nastavkom izvajali postoperativno hidro terapijo na mojem kolenu in so bil rezultati zelo dobri!).

Kar se tiče servisiranja, nobenih problemov, samo pokličeš in so v zelo kratkem času na lokaciji, sicer pa, kaj pa naj bi popravljali, če se pa nič ne pokvari. Imam že drugi HotSpring jacuzzy (prvi je bil v hiši v wellnessu), sedaj pa je zunaj (v Slovenksi Istri) in do sedaj nobenih problemov, oba pa delujeta non-stop.

Tako je moje mišljenje o HotSpring jacuzzyjih in prepričan sem, da nisem edini z takim razmišljanjem.

"
Tomaž